UĞURMAK UME serisi Eğimli Elekler, kırılmış malzemenin ayrılmasını sağlar. Bir kırma eleme prosesinin, ürünleri ebatlarına göre sınıflandırmak gereken tüm aşamalarında kullanılabilir. Ancak asıl görev yeri ürün alma aşamasıdır. Bu yüzden prosesin asıl kapasitesini elek belirler. UME serisi eğimli elekler, kaynaksız gövde tasarımıyla, titreşim hareketinin olumsuz etkilerine karşı daha güvenilir bir gövde yapısına sahiptir.
Malzeme eleğe döküldüğünde, titreşim vasıtasıyla elek teli üzerinde belli bir hızla öne doğru ilerleyerek, homojen bir şekilde elek üzerine serilir. Bu aşamada elek ölçüsünden küçük olan malzeme elenerek alt kata geçer.
Gövde
Titreşimli elekler iki, üç dört kat olarak çeşitli ölçü ve kapasitelerde imal edilirler.
Eleme Tertibatı
En sık tercih edilen çelik görgülü olmak üzere, delikli sac, delikli hardox sac, poliüretan gibi çeşitlerde eleme tertibatı kullanımına uygun tasarıma sahiptir.
Elek telleri elenen malzemenin aşındırmasına bağlı olarak en çok değişen malzemedir. Bu durumda montaj ve demontaj kolaylığı için tüm ön oluklarımız raylı olarak tasarlanmıştır. Tel değişim sırasında ön oluğu iterek açıp gerekli bakım ve değişimler kolaylıkla yapılabilir. Ayrıca elek kat araları tel değişim kolaylığı açısından da geniştir.
Tahrik Sistemi
Tahrik sistemi, elek gövdesinin ortasında veya üstünde, tek veya çift tahrik olarak imal edilir. Titreşim elek gövdesinde yataklanmış mile bağlı eksantrik ağırlıkların dönmesiyle elde edilir. Bu eksantrik ağırlıkların birbirine göre konumu değiştirilerek eleğin titreşim genliği kolayca ayarlanabilir. Bu sayede UME serisi titreşimli elek yüksek performans sunabilmesi için optimum ayara kolay bir şekilde getirilir.
Elastik Sistem
Elek gövdesi, titreşimi sağlayan ağır tip helisel yaylar ile şaseye oturur. Şasi ve oluklar elek gövdesinde meydana gelen titreşimden etkilenmezler.
Yıkama Sistemi
Kırma eleme prosesinde istenilen ürün özelliklerine göre, titreşimli elek üzerinde yıkama sistemi olmasına ihtiyaç duyulabilir. Bu durumda uygun yıkama sistemi ile donatılmış olarak istenilen ölçüdeki elek üretimi gerçekleştirilebilir.
Eleğin eni boyunca dizilmiş nozullar bulunur. Bu nozuller basıncı şekilde suyu püskürterek elek telinin üzerinde su perdesi oluşturur. Elek teli üzerinde ilerleyen malzeme bu su perdesinden geçerken üzerine yapışmış istenmeyen tanecikleri çözerek su ile birlikte elek altına geçmesini sağlar.
Besleme oluğuna dökülen malzeme ön tarafa hızlanarak ilerler, bu da elek üzerindeki malzeme yoğunluğunun homojen bir şekilde dağılmasını sağlar. Bu aşamada ince malzemenin kolayca elenmesi sağlanır. Böylece yüksek kapasite ve verimle çalışır.
Ön oluğun raylı sisteme sahip olması tel değişimi kolay ve hızlı bir şekilde yapılabilir. Elek gövdesinin dört tarafında platforma sahip olması güvenli ve kolay bakım imkânı sağlamaktadır.